Електронен дневник

Електронен дневник

СОУ „Васил Левски“ град Ветово се присъедини към голямото семейство на Електронния Дневник на България.  В системата InfoServ E-School са включени или  подали заявка за включване близо 1000 училища, обработва се информация за над 120000 ученика.

 

e-school.bg
Как функционира системата за уведомяване?

Родителите могат да получат пакетната услуга за уведомяване за резултатите (оценки, поведение) на техните деца по следните начини:

1. Уведомяване посредством система за автоматична гласова информация (IVR) чрез набиране на единен национален телефонен номер 0882/818905 (таксува се според тарифния план – без увеличение на телефонната услуга). Родителят може да избере единния информационен номер и да прослуша автоматично съобщение за настъпилото събитие. За да получи услугата, родителят трябва да се регистрира чрез въвеждането на уникалния ID-код на детето, за което иска да бъде информиран. Родителят ще бъде автоматично регистриран ако телефонният му номер е въведен в системата от училището. Така ще бъде разпознат при първото позвъняване и директно ще чуе информация за неговото дете. От услугата могат да се възползват абонати на всички мобилни и стационарни мрежи. Телефонията се поддържа от ДАН електроник, а родителят заплаща разговора според тарифния му план (без добавена стойност).
Как да се регистрирам чрез SMS?
 • Разберете какъв е 8 цифреният ID-код на ученика от Класния ръководител вучилище.
 • Oт менюто на мобилния си телефон, изберете „Ново съобщение“
 • В текста на съобщението въведете уникалния ID-код на ученика, за който искате да получавате SMS съобщения
 • Изпратете съобщението на номер 1987(единен за всички български мобилни оператори)
        Ще получите на мобилния си телефон съобщение приканващо Ви да потвърдите регистрацията за пакетната услуга.      Моля, отговорете на полученото съобщение, като изпратите „DA” (на латиница) отново на номер 1987 за да потвърдите вашата регистрация.     След изпълнение на описаните по-горе стъпки, ще получите съобщение на мобилния си телефон за успешна регистрация.
Как да прекратя абонамента си?
 • Oт менюто на мобилния си телефон, на който получавате SMS уведомления отInfoServe-School, изберете „Ново съобщение“
 • В текста на съобщението въведете STOP (на латиница), последвано от ID-код . ID-кодът трябва да съответства на ученика, за когото искате да спрете абонамента.
 • Изпратете съобщението на номер 1987.
 • Системата ще ви изпрати обратен SMS информирайки Ви, че абонаментът Ви е бил успешно прекратен.
 
2. Текстово уведомяване чрез изпращане на SMS и E-mail съобщения до предоставен от родителя мобилен номер или електронна поща. При въведена нова информация за даден ученик, системата автоматично генерира съобщение за настъпилото събитие (получени оценки, отсъствия, забележки, здравен статус и други) и го изпраща към мобилния номер или email на родителя. Родителите могат да се възползват от услугата по тяхно желание. Честота на получаване на SMS-съобщенията зависи изцяло от регулярното попълване на събитията от страна на Училището.
Допълнителни Пояснения
 • Цената на пакетната услуга за Уведомяване на Родители при регистрация чрез SMS е 1,20лв. с ДДС на месец. Стойността на услугата се заплаща чрез добавяне на сумата към месечната фактура, която абонатът получава от мобилния си оператор. След изтичане на първия месец абонаментът се подновява автоматично, докато не бъде прекратен от заявителя.
 • При този начин на регистриране пакетната услуга „Уведомяване на Родители” включва неограничен брой SMS и е-мейл съобщения, както и проверка на училищни събития свързани с ученика по телефона.
 • Първоначалните SMS съобщения (за регистрация и за потвърждение на регистрацията) са безплатни.
 • Телефонният номер, от който се извършва регистрацията, е телефонният номер, на който ще бъде изпращана информация за ученика чрез SMS.
 • В случай, че родител иска да получава информация за две или повече деца, то той трябва да изпрати ID-кодовете за всяко едно дете в отделни SMS-и към номер 1987. За всяко едно дете ще бъде таксуван отделно.
 • В случай, че двама или повече родители искат да получават информация за един и същи ученик, то всеки един трябва да изпрати SMS с ID-кодa на ученика на номер 1987.
 • Освен по желание на родителя, абонаментът може да бъде прекъснат и поради друга причина – например невъзможност да бъде таксуван мобилния номер или промяна в статуса на ученика (завършил, преместен) и др.
 • Успешно регистриралите се родители, които желаят да бъдат уведомявани по е-мейл, следва да предоставят своите е-мейл адреси на класните ръководители, които ще ги въведат в електронния дневник.
 • Регистриран родител, който желае временно да деактивира получаването на информация чрез SMS съобщения (но желае да ползва другите канали за уведомяване – е-мейл и проверка по телефона), може да направи това на автоматичен телефон 0882 818 905 (по тарифния план на абоната), следвайки навигацията по гласовото меню. За да Ви разпознае системата, обаждането следва да бъде направено от мобилния телефон, с който сте се регистрирали за ползване на услугата. Последващо активиране на SMS уведомяването може да бъде направено отново на същия автоматичен телефон.
 Качествено образование и хуманно възпитание!