Безопасно в Интернет

 

 
В днешно време са много популярни интернет комуникациите – форуми, чат, Скайп и др. Има също така и много сайтове за запознанства със много "деца", които си търсят "приятели". Съвсем не е така. Във интернет комуникациите никога не се знае кой седи от другата страна. Затова прочетете трите правила по-долу и разберете, че хората в интернет понякога не са такива, за каквито се представят!
1. Внимавайте със информацията, която давате в интернет. Никога не давайте на непознат истинското си име, адрес, телефон, училище, а камо ли клас. Това за училището може да ви прозвучи смешно, но въобще не е така. Даже това е много лесен начин да ви намерят:
– ако човекът е в същия град, в който живеете и вие, просто отива във училището, което сте му казали, пита пазачите кога е голямото междучасие, чака дотогава и като излезете пита учениците "Кой е …. от …. клас?". И така ще ви намери по-лесно отколкото можете да си представите.

2. Никога не изпращайте на непознати ваши снимки, на които сте със летни дрехи (къси панталонки, къси потници), а още повече по бельо, по бански, и най-вече голи! Направите ли го, човекът мигновенно ги пуска по порно сайтове, вестници или списания и представете си как ще реагират родителите ви като ги видят!!! Затова никога, ама никога не го правете!!!

3. Много често някои от вас си казват "Никога няма да ме намерят по интернет!". Но жестоко се лъжете. Всичко това става на мига ако дадете мобилния си номер. Защото, ако не знаете, човекът може да отиде във центъра на мобилния оператор и да им каже да проследят номера. И така се дава адрес и всичко. Затова не правете и това – всичко е за ваше добро и за нищо друго!!!